Voeding

Vier keer per week warme maaltijd

Wij bieden vier keer per week een vers bereide en warme maaltijd uit eigen keuken.  Hier worden voldoende groente gebruikt die ten goede komen aan de lichamelijke en fysieke ontwikkeling van uw kind. Onze maaltijden worden bereid door een voedingsdeskundige. Al onze maaltijden zijn vers en biologisch! Daarnaast wordt rekening gehouden met de specifieke behoefte van ouders en kinderen.

Naast de warme maaltijden worden er ook gezonde tussendoortjes aangeboden. Denk hierbij aan brood en crackers, fruit- en groente snacks, flesvoeding en yoghurt.

Biologisch en divers

Uiteraard wordt rekening gehouden met bijzondere voeding i.v.m. dieet, allergie of geloofsovertuiging. Doorgaans wordt op het kindontwikkelcentrum niet gesnoept, met uitzondering van een kaakje, rijstwafel of soepstengel.

Voor verjaardagen wordt echter een uitzondering gemaakt. Het personeel kan u tips geven voor een verantwoorde traktatie.

Borstvoeding

Tevens bestaat er een mogelijkheid om afgekolfde melk mee te geven, zodat die in de loop van de dag aan de baby gegeven kan worden. Wij vragen u hierop uw naam en de datum te vermelden. Wij verwarmen de borstvoeding vervolgens in een flessenwarmer. Zo krijgt uw kleintje toch zijn vertrouwde moedermelk.